Bohaterami wczorajszych „Spotkań z pasjami” byli Agnieszka i Marcin Kręgliccy – rodzeństwo warszawskich restauratorów, którzy swój sukces zbudowali na swojej pasji, marzeniach oraz ciężkiej pracy. Są właścicielami ośmiu restauracji, a każda z nich poświęcona jest innej kuchni: zaczynając od polskiej a kończąc na meksykańskiej. W trakcie spotkania mieliśmy szansę poznać zasady slow food, czyli sztuki przygotowywania łatwych, szybkich przekąsek. Państwo Kręgliccy zaprezentowali przygotowane na tę okoliczność przekąski i zdradzili szereg istotnych wskazówek, którymi należy się kierować przygotowując przekąski na co dzień, na przyjęcia oraz na spotkania okolicznościowe. Była mowa o wykorzystaniu lokalnych i sezonowych produktów, wartościach odżywczych, zaskakującym łączeniu smaków, a także o formie serwowania przygotowanych potraw. Po spotkaniu wywiązała się dyskusja nie tylko na tematy kulinarne.
Realizowany przez Fundację Orange, w ramach grantu od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej projekt edukacyjny „Spotkania z pasjami”, skierowany jest do seniorów. Umożliwia im aktywne spędzanie czasu, poznanie pasji osób znanych i mniej znanych, a także podzielenia się swoimi zainteresowania z innymi.